www.rudy-ra.com

Скоростта е от значение...

Начало

 

Пилоти

 

Участия

 

Галерия

 

Видео

 

За Подкрепа

 

Контакти

 

 

Добре Дошли на представителния сайт на младите и перспективни картинг пилоти Радостин Атанасов и Илиан Атанасов.

 

Надявам се, че ще бъдете заинтересувани от възможността да рекламирате своите продукти или дейност чрез този модерен и атрактивен спорт.

С уважение: Инж. Румен Атанасов

 
 
 

Предстоящи събития:

 
 
 

1. ПРЕДСТАВЯНЕ НА КАРТИНГ СПОРТА И НЕГОВАТА ИСТОРИЯ

 

Картинг спортът е най – популярният моторен спорт в България.

Картингът има дълга и интересна история. Възниква в края на Втората световна война, когато американските войници от тихоокеанските бази решават да направят от гуми и части на самолети „движещи се каручки” /болиди/, с които да си организират състезания. През далечната 1957 г. идеята се прехвърля през Атлантическия океан. Навлиза отначало в Англия и бързо завладява цяла Европа. В момента център на този спорт са Италия и Франция.

От картинг спорта започват своето развитие всички пилоти от Световния рали шампионат, GT – сериите, Formula – 2000, Formula – 3000, и разбира се FORMULA – 1 / М.Шумахер, Хакинен, Райконен, Прост, Сена, Алонсо, Бътън, Трули, Верстапен и др./. В България картинг за пръв път е видян благодарение на един италиански цирк, който в реквизита си имал подобна невиждана машина, която веднага се превръща в атракция. През 1959 г. група ентусиасти конструират в Добрич и български модел.

През 1977 г. комисията по картинг към Българската автомобилна федерация прераства в самостоятелна федерация, като е натоварена да организира и ръководи този спорт в страната.

Българската федерация по картинг спорт / БФКС / притежава спортна лицензия № 002250/18.07.2001 г., издадена от Министерството на Младежта и Спорта и е единствената спортна организация в страната, имаща правото да провежда както учебно-тренировъчна дейност, така и състезания по този вид спорт.

 
 
 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Copyright © 2010 www.rudy-ra.com. Designed by www.sait-bg.com